08 oktober 2013

Heb je een profiel aangemaakt op LinkedIn en doe je niet meer dan contactverzoeken accepteren? Gefeliciteerd, je bent in goed gezelschap. Want het blijkt dat maar een klein deel van de social media-gebruikers écht actief is. LinkedIn wordt daarbij vooral gebruikt als virtuele kaartenbak, en laten daar de meeste gebruikers nou net de grootste steken vallen. Met de onderstaande 3 LinkedIn Tips kun je je zichtbaarheid en vindbaarheid eenvoudig verhogen en snel meer resultaat behalen.

linkedin-tips-01

LinkedIn Tips #1: Zorg voor een goede kopregel (headline)

De kopregel (headline) in LinkedIn beschrijft je functie. Zo zag ik deze kopregel langskomen:

linkedin-tips-02

Naar welke uitdaging is deze persoon op zoek? Als ze dat beter zou vermelden zou ik haar misschien kunnen helpen.

De kopregel is op vele plaatsen zichtbaar:

 • in je profiel
 • onder het kopje ‘Wie heeft uw profiel bekeken’
 • onder het kopje ‘Anderen bekeken ook deze profielen’
 • in de statusupdates: ‘… heeft nu een connectie met … , Owner at …’

Met de kopregel kun je je bedrijf en je persoon scherper profileren. Bijvoorbeeld:

linkedin-tips-03

LinkedIn Tips #2: Zorg voor complete contactgegevens

80% van de gebruikers gebruikt LinkedIn vooral als virtuele kaartenbak. Maar slechts een klein deel van de gebruikers heeft zijn eigen profiel in orde. Ook deze gebruiker laat veel kansen liggen:

linkedin-tips-04

Er is geen telefoonnummer vermeld en de website heeft geen omschrijving.

Tips:

 • Vul je telefoonnummer(s) in
 • Vul bij Bedrijfswebsite ook een (prikkelende) omschrijving in
 • En vermeld alle relevante social media netwerken waarop je actief bent

Het kan er dan als volgt uit komen te zien:

linkedin-tips-05

Je mag maximaal 3 websites invullen. Als je maar één website hebt kun je wel verwijzen naar 3 verschillende pagina’s en dus ook 3 verschillende omschrijvingen.

Let op! De contactgegevens kunnen alleen ingezien worden door je connecties. Voor mensen met wie je nog niet verbonden bent kun je de Aanbevolen contactmethode invullen:

linkedin-tips-08

LinkedIn Tips #3: Vind prospects en klanten met de zoekfunctie

LinkedIn is de grootste zoekmachine van mensen in zakelijk Nederland en de hele wereld. Dit is de magische knop waarmee een wereld voor je zal opengaan en daarom één van de belangrijkste Linkedin Tips:

linkedin-tips-06

Als je kiest voor Geavanceerd kun je vervolgens zoeken op o.a.:

 • Bedrijfstak
 • Grootte bedrijf
 • Land
 • Locatie (ook: omtrek van x-aantal kilometers vanaf een postcode)
 • Functie

Hoe groter je netwerk is, hoe meer profielen je kunt zien. Je ziet niet alleen je eigen –eerstegraads- connecties, maar ook mensen die direct verbonden zijn met jouw connecties: tweedegraads of zelfs derdegraads. LinkedIn laat je op het profiel van de persoon zien via welke mensen je verbonden bent.

linkedin-tips-07

LinkedIn maakt acquisitie hiermee een stuk persoonlijker en effectiever! Doe je voordeel met deze drie LinkedIn Tips en zorg ervoor dat je in ieder geval zelf gemakkelijk gevonden kunt worden!

Tenslotte

Misschien ben je nu tóch enthousiast geworden over LinkedIn na het lezen van deze LinkedIn Tips. Natuurlijk kan ik je nog wel 100 tips geven om meer resultaat te halen uit LinkedIn, maar dat was niet de afspraak aan het begin van dit artikel.

Wil je meer weten over LinkedIn dan een van onze workshops of maak een vrijblijvende afspraak om te kijken hoe we de aantrekkingskracht van jouw bedrijf kunnen vergroten. Ik zie uit naar je reactie!

Gerelateerde berichten

'Wat is jouw steentje?' Vernieuwend communiceren vanuit kernwaarden [video]

21/10

Hoe kun je als bedrijf of merk onderscheidend communiceren terwijl jouw klant zich afschermt van alle reclame-uitingen? In ons verhaal 'Wat is jouw steentje' laten we onze visie hierop zien. Dit verha...

artikel lezen

Waarom jouw bedrijf géén website nodig heeft

26/09

Wat heeft jou verleid toen je deze kop zag langskomen? Oké, ik zal eerlijk zijn, misschien heb ik je wel misleid. Want in tegenstelling tot wat de titel van dit artikel doet vermoeden denk ik dat jouw...

artikel lezen
Voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring
Sluiten