21 maart 2014

In dit derde berg artikel wederom een aantal tips en wetenswaardigheden voor het fotograferen van/op en in de bergen.

“Der Berg ruft!”

Bergen en water is een mooie combinatie en nodigt je uit om reflecties in het water vast te leggen. Laag tussen de bergen zijn het vaak korte momenten om een rimpelloos water te fotograferen. Kom je hoog een meer tegen dan is over het algemeen een stil, rimpelvrij water waarin je kunt reflecteren.

Het licht op de berg

Net als in bij ons in de natuur is in de bergen de zonsopkomst en zonsondergang het beste tijdstip om foto’s te maken. Het licht is dan warmer en diffuser dan midden op de dag. Wees er op voorbereidt dat de zon bij zonsondergang tussen de bergen eerder onder gaat en je in de schaduw van een omliggende berg terecht komt.

Veiligheid

Het belangrijkste zodra je de bergen intrekt is je eigen veiligheid. Naast passend schoeisel en kleding is het belangrijk om naar de weersvooruitzichten van die dag te luisteren. Luister naar regionale omroepen zoals Radio Vorarlberg / Antenne Vorarlberg of als je in Tirol zit naar Radio Tirol. Zij geven meestal tips. Van het ene op het andere moment kan het weer omslaan en een eenvoudige beklimming kan een megaprobleem worden met een letterlijk en figuurlijk hoog kostenplaatje.

bergredding1

Neem ook altijd raad aan van de lokale mensen als zij je bijvoorbeeld aanraden om voor een bepaald tijdstip weer af te dalen.

panorama1
Voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring
Sluiten